Puheenjohtajan terveiset

Hei!

Onnea ja tervetuloa uudet hallituksen jäsenet Heli Laine ja Heini Uusipaavalniemi. Samalla haikein mielin kiitän Mari Sutista, Karoliina Mäkäräistä ja Tanjatuulia Kaavista, jotka olette antaneet arvokkaan työpanoksenne yhdistykselle. Tekään ette jätä yhdistystä kokonaan, vaan tavalla ja toisella olette lupautuneet olemaan mukana toiminnassa myös jatkossa.

Tänä juhlavuonna kokoonnumme monta kertaa kiinnostavien asioiden äärelle: treenaamme kuukausittain pilatesta yhdessä, kokoonnumme livenä pilateksen äärelle syyskoulutuksessa, juhlimme, kerromme pilateksesta suurelle yleisölle I love me -messuilla, jossa myös me kollegat voimme tavata toisiamme sekä kokoonnumme sosiaalisessa mediassa. Laita yhdistyksen uudet some-kanavat seurantaasi!

Toivottavasti saamme juhlavuonna erityisen paljon uusia ihmisiä tutustumaan pilatekseen ja kokeilemaan sitä. Yhdistyksen YouTube-kanavalla ohjaamaani kaikille avointa aloittelijoiden pilatestreeniä on katsottu yli 900 kertaa! Seuraavaksi esittelemme siellä laitepilatesta, kun Sampo Idstam ohjaa tulevana lauantaina harjoituksen reformerilla. Levittäkäämme yhdessä tietoa näistä mahdollisuuksista tutustua pilatekseen!

Valoisaa kevättä!

toivoo Kati

Kati Kauravaara
Kati Kauravaara
Puheenjohtaja
Suomen pilatesyhdistys ry
Puh: 0505836802
Sähköposti: kati.kauravaara@pilateshetki.fi

Uusi hallitus

Yhdistyksen vuosikokous valitsi hallitukseen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi Heli Laineen Orimattilasta ja varajäseneksi Heini Uusipaavalniemen Rovaniemeltä. Molemmat ovat tuoreita pilatesohjaajia. Juha Koistinen valittiin jatkamaan hallituksen varsinaisena jäsenä. Hallituksessa jatkavat tietysti myös Kati Kauravaara puheenjohtajana sekä Eeva Lidström ja Sampo Idstam, jotka eivät olleet erovuorossa.

Hallitus järjestäytyy seuraavassa kokouksessaan 14.3., jonka jälkeen tiedotamme vastuunjaosta.

Kevätkoulutus 27.4.

Kevätkoulutus järjestetään etänä la 27.4. klo 10–13. Kouluttajana toimii Brett Miller Ruotsista. Koulutus toteutetaan englanniksi. Koulutuksessa on kaksi osaa: mattopilatesosio ”The Building Blocks of Pilates” (Pilateksen peruspilarit) ja laitepilatesosio ”Dynamic Reformer” (Muuntuva reformeri).

Koulutuksen juhlavuosihinta on jäsenille 20 €, kun ilmoittautuu koulutukseen viimeistään 31.3. Tämän jälkeen hinta on 39 €. Vastaavat hinnat ei-jäsenille ovat 70 € ja 89 €. Koulutusilmoittautumista ei voi perua, koska koulutuksesta tehdään tallenne. Tallenne on katsottavissa toukokuun loppuun asti, ja se lähetetään kaikille koulutukseen ilmoittautuneille automaattisesti. Siten sinun ei tarvitse välttämättä osallistua livestriimaukseen. Kerro kuitenkin ilmoittautuessasi, osallistutko livestriimaukseen, jotta osaamme varmistaa tarvittavan kapasiteetin Zoom-alustalle.

Ilmoittaudu koulutukseen täällä. Tulet saamaan koulutusta edeltävällä viikolla kutsukirjeen ja linkin koulutukseen.

Ilmoittaudu kevätkoulutukseen (etänä 27.4)

Ennakkotietoa syyskoulutuksesta ja juhlista

Syyskoulutus toteutetaan kaksipäiväisenä 28.–29.9. Helsingissä. Lauantaipäivä huipentuu yhdistyksen 20-vuotisjuhliin. Lauantain koulutukseen ja juhlaan ilmoittaudutaan yhdessä. Lisäksi voit halutessasi osallistua koulutukseen myös sunnuntaina.

Lauantain koulutus ja juhlat järjestetään Kilta-salissa (Lapinrinne 1) Kampin metroaseman vieressä. Koulutuksen teemana on klassisen ja modernin pilateksen vuoropuhelu. Tarjolla on kaksi pilatesharjoitusta: Nina Saarinen ohjaa klassisen pilateksen harjoituksen ja Minna Määttä modernin pilateksen harjoituksen. Lisäksi Riina Marttinen ja Jarmo Ahonen pohdiskelevat aihetta keskusteluhetkessä. Koulutuspäivä sisältää myös toisen keskustelutuokion: Kati Kauravaara haastattelee Heikki Lempiäistä. Lisäksi tarjolla on paneelikeskustelu yhdistyksen jäsenkriteerien uudistamiseen liittyen.

Sunnuntain koulutus järjestetään Somatic Studion tiloissa (Kasarminkatu 36). Tarjolla on kaksi rinnakkaista kolmen tunnin laitepilatestyöpajaa. Toinen työpaja on tarkoitettu ohjaajille, jotka ovat mattopilatesohjaajia, mutta jotka eivät vielä ole kouluttautuneet laitepilatesohjaajiksi. Toinen työpaja puolestaan on tarkoitettu laitepilatesohjaajille, ja se sisältää treenitunnit cadillacilla, reformerilla ja tuolilla.

Yhdistyksen uudet sosiaalisen median kanavat

Yhdistykselle on avattu kaksi sosiaalisen median kanavaa: Facebook-tili nimellä Suomen pilatesyhdistys ry sekä Instagram-tili nimellä @pilatesyhdistys

Tilien avulla tehdään pilatesmenetelmää tunnetuksi ja lisätään pilatestietoisuutta, edistetään pilatestoimintaa Suomessa, innostetaan uusia ihmisiä kokeilemaan pilatesta sekä vahvistetaan yhdistyksen jäsenten yhteenkuuluvuutta ja ammattiylpeyttä. Tilien ensisijaisena kohderyhmänä on pilateksesta kiinnostuneet ihmiset sekä potentiaaliset pilateksen uudet harrastajat. Toissijaisena kohderyhmänä ovat pilateksesta kiinnostuneet ammattilaiset, jotka voisivat hakeutua pitkään pilatesohjaajakoulutukseen ja sellaiset pitkän pilatesohjaajakoulutuksen käyneet ammattilaiset, jotka eivät vielä ole yhdistyksen jäseniä.

Hallitus linjasi seuraavanlaiset pelisäännöt avoimien some-tilien kautta tapahtuvalle viestinnälle

 • Instagram ja Facebook-kanavat ovat yhdistyksen kanavia, joissa ei ajeta yksittäisten jäsenten, koulutusorganisaatioiden tai muiden yritysten asiaa.
 • Yhdistyksen hallituksen nimeämät vastuuhenkilöt toimittavat ja julkaisevat päivitykset, jotka noudattavat yhdistyksen linjaa.
 • Päivityksissä pilatesta tuodaan esille myönteisessä valossa, mikä ei kuitenkaan estä tosiasioiden kertomista pilateksesta.
 • Päivityksissä ei ole materiaalia, jota voidaan tulkita yhdenvertaisuuden vastaiseksi, epäasialliseksi, kiusaamiseksi tai asioiden, toimijoiden tai liikuntamuotoja vähätteleväksi.
 • Päivityksissä ei jaeta luottamuksellista, valheellista tai loukkaavaa tietoa.
 • Päivityksissä kunnioitetaan kuvissa ja videoissa esiintyvien ihmisten yksityisyyttä, eikä kenestäkään julkaista kuvaa tai videota ilman hänen lupaansa. Kuvien ja videoiden julkaisemiseen on oltava kuvan ottajan lupa.
 • Viestintä on selkeää, asiallista, ystävällistä, innostavaa ja tyylikästä. Jos päivityksen herättämän keskustelun sävy muuttuu muuksi, vastataan asiallisesti, rakentavasti ja ystävällisesti vastakkainasettelun kärjistymistä välttäen.
 • Instagramissa päivityksissä on aina vähintään seuraavat hastagit: #suomenpilatesyhdistys #pilates #pilatessuomessa
 • Tarvittaessa yhdistyksen hallituksella on oikeus poistaa päivitys.

Ota tilit seurantaasi!

Kuukauden treenit

Tulevat kuukauden treenit ovat seuraavat:

Ajankohta Ohjaaja ja tunti
13.1.2024 Kati Kauravaara: Pilatesta aloittelijoille (kaikille avoin juhlavuositreeni)
10.2.2024 Inkeri Väisänen: Pilates & tasapainon hallinta
9.3.2024 Sampo Idstam: Laitepilatestunti reformerilla (kaikille avoin juhlavuositreeni)
13.4.2024 Hanna Manninen: Foam Roller Flow – Keskitaso
11.5.2024 Hely Järvinen: Mattoharjoitus pilatesrenkaalla (kaikille avoinjuhlavuositreeni)
8.6.2024 Riia Salo Kehoa lempeästi vahvistava ja avaava pilates pallolla
13.7.2024 Riina Marttinen: Klassinen mattopilatesharjoitus (kaikille avoin juhlavuositreeni)
10.8.2024 Leena Syrjälä: Harjoitus wunda chair -pilateslaitteella
14.9.2024 Minja Jämsänen: Keskitason pilatestunti kuminauhalla
12.10.2024 Heli Laine:
9.11.2024 Tero Kattilakoski: Voimaa oman kehon painolla
14.12.2024 Annika Hytönen: Pilates & fascia

Jäsenille maksuttomat kuukauden treenit toteutetaan etänä niin, että saat viimeistään treeniä edeltävänä päivänä linkin treeniin. Treenipäivän aikana harjoituksesta toimitetaan linkki tallenteeseen, joka on katsottavissa kahden seuraavan viikon ajan. Tästä poikkeuksena ovat kaikille avoimet treenit tammi-, maalis-, touko- ja heinäkuussa, jotka on katsottavissa koko vuoden loppuun asti. Löydät kaikille avoimet treenit täältä.

Levitä tietoa pilateksesta!

Olemme tuottaneet paljon materiaalia pilateksesta ja toivomme, että jokainen jäsen jakaisi tätä materiaalia omia kanaviaan hyödyntäen: sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla. Jaettava materiaali, ole hyvä:

Pilates Suomessa -podcastit

Kun jaat podcast-linkkejä, mainitse jakamisen yhteydessä, että kyse on Suomen pilatesyhdistys ry:n tuottamista podcasteista.

Kaikille yhteiset pilatestreenit

 • Toukokuun harjoitus: Mattopilatestunti renkaalla
 • Heinäkuun harjoitus: Klassinen mattipilatesharjoitus

Pilates lyhytvideot

Kun jaat videoita, mainitse jakamisen yhteydessä, että kyse on Suomen pilatesyhdistys ry:n tuottamista videoista.

Pilates Suomessa -tutkimusraportti

Pilates Suomessa -selvitystyö (Kauravaara & Lindström 2022)

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Unelmienliikuntapäivä lähestyy jo yhdeksättä kertaa! Unelmien liikuntapäivä on Suomen Olympiakomitean lanseeraama päivä, joka rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Se on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua ja järjestää tapahtumia.

Haastamme kaikki yhdistyksen jäsenet tarjoamaan Unelmien liikuntapäivänä mahdollisuuden tutustua pilatekseen matalalla kynnyksellä. Lisää tietoa teemapäivästä täällä.

Unelmien liikuntapäivän markkinointimateriaalia saa vapaasti käyttää. Materiaali löytyy täällä.

Yhteystietojen muutoksista ilmoittaminen

Jokainen jäsen pystyy itse hallinnoimaan jäsentieto-ohjelmassa olevia yhteystietojaan. Jos sinulla ei ole voimassaolevaa pääsyä jäsentietoihisi, laita viestiä Sampolle tai Katille, niin saat uuden aktivointilinkin, jota kautta hallinnointi onnistuu. Meille on tärkeää, että erityisesti osoite- ja sähköpostiosoitetietosi ovat ajantasaiset.

Jäsentieto-ohjelmasta ei enää päivity automaattisesti tiedot yhdistyksen verkkosivujen ohjaajalistaan. Jos toivot muutoksia ohjaajalistaan, laita viesti Juhalle, joka päivittää verkkosivuja.

Tapahtumakalenteri

 • 14.3. Hallituksen kokous 5/2024 etänä
 • 27.4. Kevätkoulutus etänä
 • 28.–29.9. Syyskoulutus Helsingissä
 • 28.9. Yhdistyksen 20-vuotisjuhlat Helsingissä
 • 29.11.–1.12. I love me -messut Helsingissä

Hallitus

Kati Kauravaara, puheenjohtaja, talous- ja hallinto: kati.kauravaara@pilateshetki.fi

Eeva Lindström: movementmerge@gmail.com

Juha Koistinen: juha.koistinen@urheilufysio.fi

Sampo Idstam: sampoidstam@gmail.com

Heli Laine: training.helilaine@gmail.com

Heini Uusipaavalniemi (hallituksen varajäsen): heini.yoga.lapland@gmail.com